28 Mart 2014 Cuma

14



Necip'in ölüm haberi..

Ertesi günü Necipten haber beklerken , Necip'in ölüm haberi ile sarsıldım.Acıbadem'de tartıştığı biri tarafından üç yerinden vurulmuş hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetmişti .Ve şu anda Samsun'dan ailesinin gelip alması için bulunduğum hastanenin morgunda yatıyordu.Bunların bir rüya olmasını ve artık uyanmak istediğimi defalarca dualarımda Rabbime arz ettim..Sonuç ..Kabul edilmedi .Bunlar rüya değil apaçık gerçekti .Kübra hemşire nöbetini bitirmiş yerine Ebrar hemşire gelmişti .Ondan tekerlekli sandalye istedim Morga gidip en yakın arkadaşımı görmek istediğimi belirttim.Bunun mümkün olmadığını kıpırdamam gerektiğini boynumdaki omiriliğin zedelendiğini ters bir durumda felç geçirebileceğimi söyledi..Çaresizliğim ,arkadaşımın ölümüne sebep olmamın pişmanlığıyla gözlerimi odamın tek manzarası olan griye çalmış tavana yöneltip Necip'le geçen anlarımızı hayal ettim ..

Necip İstanbul'a ailesinin maddi sıkıntıları için Samsun'dan gelmiş ve ailesine daha çok para yollayabilmek için kiralık ev bile tutmamış ,sanayide çalıştığı döşeme dükkanında kalıyordu.Ben iş çıkışlarında yanına uğruyor çay kahve eşliğinde sohbetler ediyorduk hatta bazı zamanlar muhabbetimiz gece yarılarına kadar sürüyor bu yüzden eve gitmiyor bürodaki bir koltuğa kıvrılıp uyuyordum.
Eyüp sultanda sabah namazı, kandil geceleri Aziz Mahmud Hüdai de yatsı namazlarına hep beraber giderdik .Dinine bağlı yumuşak huylu ,kimseye zararı olmayan bir insandı ..
Kazadan önce son konuşmamız geldi aklıma 

"Tuğrul Biliyor musun, hani sana bahsetmiştim ,Bizim köyde çocukluktan beri sevdiğim bir kız vardı ?"Evet biliyorum, hayırdır bir şey mi oldu yoksa ? diye cevap verdim ..
"Evet aslıda oldu diyerek tebessüm etti ,Annem kızla konuşmuş kızında sanırım bende gönlü var bir ay sonra istemeye gideceğiz " 
"Buna çok sevindim kardeşim" deyip sarıldım mutluluktan uçuyor eli ayağına sığmıyordu .Kolay değil her insanın ilk aşkıyla evlenip bir yuva kurması .En azından ben bu şansa sahip olmadım ...
Sonra gerçeğe soluksuz bir acıyla döndüm şimdi hastanenin soğuk morgunda yatıyordu .Kendimi bir insanın ölümüne sebep olmaktan dolayı suçluyor ,vicdan azabı çekiyordum ..Bir daha kimseden gizemli kız hakkında yardım istememeyi, bu olayı kimseye anlatmamayı ,bir sevdiğimin ölümüne daha katlanamayacağımı düşünerek uyuyakalmışım...

5 yorum:

  1. Offff ya necip de gitti :/ ayyy ne diyim bejliciiim 15i sabirsizliknan :)

    YanıtlaSil
  2. ben de bugün bir eksiklik var dedim ayol hikayeyi pembe diziyi izlememişim meğer:)
    gülce yi çocuk şenliğine götürdüm gezdik sonra geldim eve direkt buraya daldım :)
    amann sakın o gizemli kıza birini gönderme bizzat sen git.
    hem bunu da akşam dokuzda yayınlamışsın:)

    YanıtlaSil
  3. ne gizemli kızmış yahu bu hayır ölmedi ise bile gidip öldürmek lazım nasıl bir lanet çökertti ortalığa

    YanıtlaSil
  4. Lanetli mi bu kız acaba? :) Kötü oldu ama yaa, Necip ölmeyeydi iyiydi :(

    YanıtlaSil