31 Mart 2014 Pazartesi

21


Gece boynumun ağrısıyla uyandım .
Sokakta neşeyle sek sek oynayan çocuklar gibi ,acı içinde su içmek için mutfağa yöneldim .. 
Bir yandan ,yatağından kalkıp su içmeye bile gidemeyen ,derdini söyleyemeyen insanlar var, "şikayet etme "deyip halime şükrettim..
Elimdeki yarım kalmış su bardağını salondaki sehpanın üstüne bırakıp pencereyi açtım . 
Sokağın yüzü, kapkara Afrikalı bir çocuğun yüzüne andırıyordu .O çocuk gülüyor olmalıydı ki ,Dişlerinin beyazlığı Ay ışığından sebep, Mezarlığın üzerine yansıyordu ,hep aynı sükut içindeydi ölüler ,ölülerden çıt çıkmıyordu ..
Ölmek dedim ,sıkışmış şu bedene hapsolmuş ruhu özgür bırakır, insan bu rezil ,bu adaletsiz dünyada 
"Neden yaşamak için neden arar ki ?"diye düşündüm .Penceresi mezarlığa bakan tek nefeslik odalarda başka ne düşünür ki insan ? 
Sigara dumanından hafif sararmış tülle mezarlığın üstünü örttüm,.Hava serindi ölüler de üşüyordur belki ?
"Ne saçma şeyler düşünüyorsun "diye kendimi azarladım ..Sonra kitaplıktaki raflarda beni özleyen ama hiç sesini çıkartmayan kitaplarımı kontrol ettim .
Orhan Veli ,İskender Pala ve Sabahattin Ali'in arasında sıkışmış bana bakıyordu ,hem de bütün şiirleriyle..Aldım rastgele bir sayfa açtım .En sevdiğim şiirini bilmem kaç kez den sonra, bir kez daha okudum ..
Şöyle diyordu rahmetli " Annemi ölmüş gördüm rüyamda. Ağlayarak uyanışım ,Hatırlattı bana, bir bayram sabahı ,Gökyüzüne kaçırdığım balonuma bakıp Ağlayışımı.
Bir keresinde bende görmüştüm Annemi rüyamda .Sımsıkı sarılıp öyle ağlıyordum ki ,nasıl etkisinde kaldıysam uyandığımda kendimi ağlarken buldum..

"Erkekler ağlamaz " diyorlar ..Yalan ,insan olan ağlar kardeşim...


2 yorum:

  1. hayatımdaki en korktuğum tek şey annemin beni terk etmesi :/ (ölmesi bile diyemiyorum çünkü yakıştıramıyorum) hepimizin annelerine Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin.

    YanıtlaSil
  2. yazar burada engin edebiyat birikiminin de olduğunu vurgulamış evet. Sonra olaya dair merak uyandırmaya devam etmektedir:)
    Mavi iyi geceler diler, sabah dokuzu bekleyedurur:)

    YanıtlaSil