23 Mart 2014 Pazar

6



Yağmur hızını kesmeyen bir kısrak gibi yağmaya devam ediyor ,silecekler neredeyse ön camı silmeye yetişemiyordu .Camlar buğu yapmaya yüz tutmuş önümü görmem iyice zorlaşmıştı .Yol açıktı ama yağmurla beraber arabamın süratide iyice hızlanmıştı .Birden telefon açmak ,en azından bu rüya gibi olayın gerçekliğini kavramak ve yapabilirsem ikna etmek zaman kazanmak istedim .Cevapsız çağrılardan numarayı bulup arama tuşuna bastım .
Çalıyor ...

Dört ya da beş kez çaldıktan sonra kısık ve uykulu bir bayan sesi " Geldin mi ? " dedi.. Şaşırmıştım neden aradım ki ,belkide uyuya kalmıştı ,Belkide ben oraya gidene kadar gazı açmayacaktı . Arayıp uyandırmamın pişmanlığı tüm bedenimi sardı .
Telaşla " Hayır ama 5 dakikaya kalmaz oradayım sakın düşündüğün şeyi yapma "demeye kalmadan ," Benimle ilk ve son randevuna geç kalıyorsun diyerek önce lafımı sonra kendi sesini tamamen kesti .Buz kesmiştim " Randevuya geç kalıyorsun ne demekti ? yoksa gazı söylediğinden erken mi açmıştı bu neden yapsın ki ,insan neden hem birinin hayatına öylece girip hem yalan söylesin.Sonra aklıma Askerden önce Karasuda oturan teyzeme tatile gittiğimde ,denizde boğulan iki kız kardeşi boğulmaktan kurtardığım an geldi .dalgaya kapılan ama sesi çıkmayan suya batıp batıp çıkan kızın yanına kadar gidip onu tutup kıyıya çıkarmaya çalışırken bu olayı gören ablasının panikle bize doğru geldiğini ve onunda dalgaya kapıldığını ,küçük olanı kıyıya bırakıp ablasını da kurtardığım sonra birbirlerine sarılarak teşekkür bile etmeden ağlaya ağlaya gitmişlerdi..Ama bu durum farklıydı yüzme bilmem yetmiyor zamanla yarışıyordum .Polisi arayıp işi hızlandırmak istedim gazı açmış olabilme ihtimalini yok sayamazdım ..En azından ben oraya gidene kadar polis ya da Ambulans varır diye düşündüm ...


5 yorum:

  1. öyle detaylar veriyorsun ki kurgudan çok gerçek yaşamdan alıntılar da yapıyormuşcasına gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kurgulamayı, öykü yazmayı deneme yazmayı ve hayatı seviyorum :) ondan olsa gerek :)

      Sil
  2. hikaye çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekür ederim devamı gelecek inşallah :)

      Sil
  3. ne randevusu yoksa onu da çağırıp beraber mi ölmeyi planlıyoo:D

    YanıtlaSil