1 Nisan 2014 Salı

22



Kitap sayfaları arasında dolaştıktan sonra uzandığım yerde uyuya kalmışım.Evim Maltepe sahiline yakın olduğu için ,,bu aralar çok duyduğum ,çatılarımızı ziyaret eden martı seslerinin arasında, yeğenim Kübra'nın ,o tatlı ,o sevgi dolu "Tuğrul amca kahvaltı hazır " çığlıklarıyla uyandım. Olduğum yerden kalkmadan " geliyorum "diye bağırdım. Ama ısrarlı bağırışları hiç durmak bilmiyordu .Uzandığım yerden doğrulup kapıyı açtım .. "Tuğrul amca "diyerek üzerime atladı 

"Öjledin mi beni ?"diye ,her zaman ki gibi sordum
Çok öjledim ..
"Seviyomusun peki beni ?"
Çok seviyorummm diyerek boynuma sarıldı ..
Dört yaşında bukle bukle altın sarısı saçları, yemyeşil gözleri ,beyaz teni ve sevimli halleriyle kendini sevdirmekte çok başarılıydı .Bana çok düşkündü ve evime geldiğim zamanlar ya da kapıda arabamı gördüğü zamanlar soluğu benim kapımda alır " Tuğrul amca diye " soluksuz bağırıp ,kapıma o küçük elleriyle vurur .Ben kitap okurken ,internete girerken kucağımda oturur ,,telefonumdaki oyunlarla oynar , yüzümün tam olarak çıkmadığı yarım yamalak resimler çekerdi. onu sevip yanaklarını defalarca öptükten sonra , "Elimi yüzümü yıkayıp hemen geliyorum Küboş" diyerek evine yolladım ..Kapıyı kaparken Tuğrul amcam yüzünü yıkayıp gelicekmiş anne dediğini duydum ..Nasılda güzel cümleler kuruyor diye geçirdim içimden ..
Elimi yüzümü yıkayıp ağabeyimin dairesine geçtim .Güzel bir kahvaltıdan sonra ,Sırf ağabeyim ve yengem izliyor diye izledikleri diziye bir müddet bakıp çayımı yudumladım .Kübra şaklabanlıklarına devam ediyor salonun ortasında yeni öğrendiği taklayı atmaya çalışıyordu ..
"İnsan yeğenini bu kadar seviyorsa kim bilir kendi çocuğunu ne kadar sever "diye içimden geçirdim .Evlilik hep istediğim ama bir türlü nasip olmayan bir arzuydu .Aile kurmak ,çocuk seslerinin arasında kahvaltı yapmak .Ailece misafirliğe gitmek ,misafir ağırlamak .Bazen tartışmak ,küsmek ,ama yine aynı yastığa baş koyup hiç bir şey olmamış gibi bir bütün halinde hayata devam etmek .Beni anlayacak bir insana o kadar ihtiyacım var ki ...

Kahvaltıdan sonra evime geçtim..
Salonun o muhteşem mezarlık manzarası olan penceresini açıp balkona çıktım.Tam sigaramı yakmıştım ki .İçeride çalan telefonumun sesini duydum.seke seke yatak odasına geçip ,Israrla çalan telefonu dağılmış yorganın arasından aldım .Arayan numaraya baktım ..

Bu numara ?


2 yorum: