2 Nisan 2014 Çarşamba

24



Harem balıkçılar barınağının önünden ağır adımlarla yürüyor, hava aydınlığını yavaş yavaş kaybediyordu .Sevgilisi kolunda yürüyenler ,çekirdek çitletenler ,yürüyüşe çıkanlar ,Sahildeki büfelerin sedirlerinde oturup kız kulesini ve martıları izlerken çay içen, kumpirlerini yiyenler,dış dünyaya kendilerini kapatmış ,elindeki kitabın sayfalarında dolaşanlar ,resim çektirenler ,işportacılar,seyyar fotoğrafçılar ,kız kulesine gitmek için sandal bekleyen turistlerle hınca hınç doluydu Üsküdar .Her zaman sevdiğim vazgeçemediğim bir mekan olarak gözümü ve gönlümü doyuruyordu..İnsanlardan kaçtığım ,kendimi aradığım zamanlar ,arabamın içinde çay içip , Türk sanat müziği dinlerken uyuduğum anlar geldi aklıma..

Kız kulesinin karşısındaki banklara yaklaşmış, merakla banklarda oturan insanlara bakıyordum ,nasıl biriydi ,saçları ne renkti ,üzerine ne giymişti ?,diğer sorular gibi hep merak konusuydu .Bu heyecanı her buluşmamızda hissettiğim ilk aşkımda bulurdum ve bir daha yaşamam sanıyordum .Yine büyük konuşmuşum.
Az ilerimdeki bankta ,iki yaşlı çift oturmuş birbiriyle sohbet ediyor,bir diğerinde bebek arabalı bir kadın çocuğuyla ilgileniyordu .Sonra onu gördüm ,ez azından o olduğunu tahmin ettim. ,Teni beyazdı,kızıl uzun saçları omuzlarında ,başını öne eğmiş, hakimin vereceği cezayı bekleyen bir suçlu gibiydi. bir eli, diğer elinin avucunda dizlerinin üzerinde ovuşturuyordu.Üzerinde kahverengi hırka ,çiçekli bol bir etek ,ayaklarında yine kahverengi babet ayakkabı ,omuzunda asılı el yapımı eteğine uygun çiçekli bir kumaş çanta ,bankta tek başına oturuyordu ..

İyice yaklaştım ,en fazla on adım ötemdeydi .Kalbimin ritmi az sonra hayatında ilk kez yüksek bir uçurumdan atlayacak bambi jumping meraklısı gibi çarpıyordu .. bu uçurumun kenarında ne işim var diye düşündüm ,ama buraya kadar gelmiş ,kendimi o boşluğa bırakıp bu düşüşün nasıl bir zevk ya da korku verdiğini öğrenmek istiyordum .Yanına oturdum ,başı hala önündeydi. Onu hiç sesimi çıkartmadan on saniye kadar izledim , sonra daldığı o derin dalgınlıktan keskin bir nefes alıp başını yukarı kaldırıp bana doğru çevirdi ..

Yüzünü ilk defa gördüğüm ve bir daha asla unutmayacağım o insana " Merhaba " dedim ..


Bitti. :)

3 yorum:

  1. merhaba:)
    çok güzeldiii :)
    yeni öykü bekliyoz yaz yaz yaz :)

    YanıtlaSil
  2. Yaaa nasıl bitti, eee sonra ne olacak ki bence bitmemeli :)
    Bitmesin devamını da yaz :)

    YanıtlaSil